середа, 16 листопада 2016 16:26

У тропіках знайшли унікального зеленого гіганта

У тропіках знайшли унікального зеленого гіганта

На малоазійському острові Борнео знайшли найвище тропічне дерево. Американські екологи встановили, що його висота сягає 94,1 м.

Американський учений Грегор Аснер знайшов у малоазійських тропіках унікального зеленого гіганта. За його словами, визначення найвищого дерева було найбільш хвилюючим моментом у його кар'єрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На острові Борнео знайшли найдовшу у світі комаху (фото)

Наукова команда Аснера визначала висоту дерева за допомогою технології лазерного сканування. Для цього літак зі спеціальною системою LiDAR здійснював польоти над тропічними лісами.

Дерево-рекордсмен відносять до роду Shorea, що охоплює майже 200 видів тропічних дерев, які ростуть у Південно-Східній Азії.

На острові Борнео в Малайзійській частині є незвичайний фрукт, продавці його називають бам-балан. Зовні схожий на кругло-овальне малайзійське манго, але темного кольору, ніби це овоч. Смак цього фрукту як борщ зі сметаною. Усі, хто спробував, говорять, що смак явно виражений і його ні з чим не переплутаєш.

Зараз ви читаєте новину «У тропіках знайшли унікального зеленого гіганта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути