четвер, 17 листопада 2016 10:35

Потужний вулкан може вибухнути будь-якої миті - вчені

Потужний вулкан може вибухнути будь-якої миті - вчені

Американські вулканологи висловили занепокоєння через активність вулкана Бейкер. Тиждень тому зафіксували поштовхи, які попереджають про можливі сходи селевих потоків. Людей закликають триматися подалі від вулкана.

Зараз влада розробляє план евакуації. Наслідки селевих потоків можуть бути трагічними. Також учені попереджають, що будь-якої хвилини може статися виверження вулкана. Про це повідомляє Planetanovosti.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф спіймав момент падіння метеорита над виверженням вулкану

Востаннє виверження американського Бейкера зафіксували 1843 року. 1975-го він викидав величезну кількість пари, провели евакуацію. Тоді все обійшлося, вулкан через деякий час заспокоївся. Вчені попереджають, що зараз є величезний ризик потужного виверження.

Вулкан зараз викидає пару й певну кількість сірчистого газу. Його виверження може статися як найближчим часом, так і через сотні тисяч років. Точну дату встановити не можна.

Попередити про початок виверження вулканологи зможуть за декілька тижнів, якщо зафіксують серії невеликих землетрусів неподалік. Це свідчитиме про підняття рівня магми.

Зараз ви читаєте новину «Потужний вулкан може вибухнути будь-якої миті - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути