пʼятниця, 18 листопада 2016 14:16

Фотограф показав зародження людини у 20 знімках
20

Фото: adme

Фотограф Леннарт Нільсон показав всьому світу таїнство зародження людського життя. Він витратив 10 років життя, щоб зняти еволюцію ембріона від зачаття до народження.

Міжнародну популярність Нільсон отримав 1965 року, коли журнал Life опублікував 16 сторінок фотографій людського ембріона. З дитинства мікроскоп і фотоапарат були головними захопленнями Нільсона, який хотів показати всьому світу красу людського тіла на клітинному рівні. Фотографії людського зародка йому вдалося отримати 1957 року, але вони недостатньо ефектні для того, щоб демонструвати їх широкому загалу. Про це повідомляють adme.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Планування близнюків: реальність чи міф

Отримати найточніші й барвисті знімки йому допоміг цистоскоп - медичний прилад, за допомогою якого оглядають сечовий міхур зсередини. Нільсон прикріпив до нього камеру і світловод, й зробив тисячі знімків життя малюка всередині матки.

1965 року вийшла книга фотографій Нільсона A Child is Born, розпродана за кілька днів. Вона витримала безліч перевидань і залишається одним із найпопулярніших фотоальбомів.

Піонеру медичної фотографії Леннарту Нільсону 91 рік. Наукою та фотографією займається й досі.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф показав зародження людини у 20 знімках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути