вівторок, 15 листопада 2016 16:37

З початку року рейдери знищили 2 тис. підприємств - Віталій Скоцик

Ситуація з рейдерством нагадує 1990-ті. Різниця в тому, що тоді захоплювали промислові підприємства, а нині - фермерські господарства. Про це під час прес-конференції розповів голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

"Ті ж групи, що колись займалися рейдерством по промисловим об ' єктам, нині чинять такі ж дії щодо аграріїв. З початку року знищили майже 2 тисячі фермерських підприємств. 45 тисяч людей втратили робочі місця. Стрілянина відбувалася практично на полях. Таке враження, що чекали збору врожаю", - говорить Віталій Скоцик.

Автор: Gazeta.ua
  Віталій Скоцик, голова Аграрної партії
Віталій Скоцик, голова Аграрної партії

Рейдерські захоплення аграрних підприємств підштовхують фермерів до створення загонів самооборони. Такі вже є на Кіровоградщині. До загону "Кіровоградські ковбої" входить до 300 фермерів.

"У господарство "Асоціація Південна" приїхало півсотні людей в балаклавах. Роззброїли охоронців, розбили відеокамери. Під'їхали машини. Протягом чотирьох днів вивезли врожаю на 50 мільйонів гривень", - розповів співголова Бобринецького загону самооборони або по-народному "Кіровоградські ковбої", фермер Юрій Крутько.

"На початку року ми прогнозували, що рейдерських атак можна чекати восени. Особливо - через необдумані заяви про зняття мораторію на продаж землі з 1 січня 2017-го. Корпоративні права сільськогосподарських підприємств на гектар землі сьогодні коштують 300-500 доларів, а в сусідній Польщі - 12-15 тисяч доларів. Фермерів намагаються змусити різними шляхами передати корпоративні права на підприємство або витіснити з їхньої землі", - додав Віталій Скоцик.

За словами голови Аграрної партії, найгірша ситуація з рейдерством - у Кіровоградській, Волинській, Дніпропетровській, Хмельницькій областях. На Хмельниччині за один місяць зафіксовані атаки на 200 фермерських господарств.

Зараз ви читаєте новину «З початку року рейдери знищили 2 тис. підприємств - Віталій Скоцик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути