понеділок, 08 серпня 2016 09:26

Нафта дорожчає у сподіваннях на замороження видобутку

Нафта дорожчає у сподіваннях на замороження видобутку

Світові ціни на нафту в понеділок зростають на повідомленнях про можливість проведення нових переговорів щодо замороження рівня видобутку країнами-членами ОПЕК. На 09:00 за Києвом вартість нафти Brent зросла на 0,41% - до $44,45 за барель, ціна нафти WTI збільшувалася на 0,45% - до $41,99 за барель.

"Члени ОПЕК, враховуючи Венесуелу, Еквадор і Кувейт, стоять за цим відновленням переговорів. Але так само, як і в попередні рази, зустріч приречена на провал з огляду на те, що ключові члени ОПЕК (наприклад, Саудівська Аравія, Ірак і Іран) упираються в своїй битві за частку на ринку, нарощуючи експорт швидкими темпами", - прокоментував агентству Reuters директор товарного дослідження в ClipperData Метт Сміт.

Злегка утримує вартість нафти від подальшого зростання повідомлення американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughe про збільшення числа бурових установок у США. Так, за підсумками робочого тижня, що завершився 5 серпня, число бурових установок в країні збільшилося на 1, або на 0,21% - до 464. У річному вираженні показник знизився на 420 одиниць, або на 47,5%. Кількість нафтових бурових установок зросла на 7, або на 1,87%, - до 381. Число газодобувних установок скоротилося на 5, або 5,8%, і становило 81 одиницю.

Нагадаємо, нафтовидобувним країнам за підсумками зустрічі в Досі 17 квітня не вдалося домовитися про замороження рівня видобутку, зокрема через розбіжності всередині ОПЕК. На черговій зустрічі у Відні 2 червня країни ОПЕК не дійшли згоди щодо змін політики картелю в області нафтовидобутку і не змогли встановити нову квоту на видобуток нафти.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає у сподіваннях на замороження видобутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути