вівторок, 20 грудня 2011 19:36

Введення мит і підвищення акцизів залишать Україну без якісного бензину - експерт

Введення мит і підвищення акцизів залишать Україну без якісного бензину - експерт

Ініціативи підвищити акцизні збори та ввести мита на імпортні нафтопродукти не базуються на об'єктивних даних ринку.

Таку думку висловив заступник директора НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев у ефірі Першого ділового каналу.

"Ці ініціативи не є продуманими. Якби у нас всі рішення ухвалювалися виключно на основі об'єктивних даних, тоді, думаю, не було би ані пропозицій Міненерго щодо підвищення введення загороджувальних імпортних мит, ані ініціативи Мінінфраструктури про індексацію акцизів до рівня, який, як вважається, зможе наповнити скарбницю транспортного збору", - сказав він.

За його словами, введення мит завжди призводить до збільшення роздрібних цін на відповідні товари.

"Тим більше, введення мит на продукти, які не виробляються в Україні, означає що їх просто не буде в Україні. Маю на увазі бензини європейської якості. Коли кажуть, що українські НПЗ здатні виробляти бензин і дизельне паливо Євро-4 і Євро-5, які відповідають екологічним нормам... На мій погляд, спочатку треба було би отримати гарантії від цих заводів, причому юридичні з високими штрафними санкціями", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як визначити якість бензину

"Якби держава приділяла більше уваги безподатковому ввезенню нафтопродуктів в Україну, припиненню контрабанди та жорсткому контролю якості нафтопродуктів, які надходять на українські АЗС, було б отримано відповідний зиск. Проте держава адміністративно вирівнює ціни на рекомендованому рівні, не розмежовуючи якість нафтопродуктів. Підтримують вітчизняного виробника, шкодячи вітчизняному споживачеві", - додав Рябцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Азарова купили бензину на 1,5 мільйона гривень

Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики й вугільної промисловості запропонувало ввести мито на імпорт нафтопродуктів в Україну.

У свою чергу, Міністерство інфраструктури направило в Кабінет міністрів законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України", в якому, зокрема, пропонує збільшити акцизний збір на нафтопродукти.

Зараз ви читаєте новину «Введення мит і підвищення акцизів залишать Україну без якісного бензину - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути