середа, 16 жовтня 2013 15:33

Власник повітряної кулі заробляє 20 тисяч за тиждень

"На весілля друзі вручили подарунковий сертифікат – катання на повітряній кулі. Хотіли у вересні полетіти, але було холодно, сильний вітер. Відклали катання до бабиного літа. 10 жовтня піднялися в небо. Літали годину, пили шампанське. Коли дізналися, що такий політ коштує 4 тисячі гривень, зрозуміли, що це наша остання прогулянка на повітряній кулі", - розказує Олег Іванюк зі Львова.

Подарункові сертифікати на політ на повітряній кулі в інтернеті можна придбати від 2,5 до 12 тис. грн. Повітряними кулями в інтернеті торгує Володимир Євтушенко з Київщини. Найдешевшу можна купити за $30 тис. - 240 тис. грн.

Автор: Фото надане Володимиром Євтушенком
  Катання на повітряних кулях
Катання на повітряних кулях

"Бізнес на повітряних кулях почали робити на початку 2000-х років, - говорить Володимир. - Найдешевші кулі - базової комплектації і українського виробництва. Якщо маєш кулю, можна заробляти до 20 тисяч гривень за тиждень. Щовихідних за допомогою кулі можна заробляти по 5 і більше тисяч гривень. За побажаннями замовника затверджується дизайн кулі, колір оболонки і тип аеростата".

За словами Володимира, купити кулю собі може дозволити той, хто не потерпає від нестачі коштів.

"Людина, якій не вистачає грошей на авто чи машину, не стане купувати повітряну кулю, - пояснює Володимир. - За 30 тисяч зараз можна купити однокімнатну квартиру під Києвом. На такому літальному апараті не кожен візьметься робити бізнес. У цій справі успіх і заробітки залежать від температури повітря, вітру, дощу і навіть площ засіяних полів. Зараз не так просто знайти простір для здійснення польотів і отримати усі потрібні дозволи від місцевої влади".

Автор: Фото надане Володимиром Євтушенком
  Катання на повітряних кулях
Катання на повітряних кулях

Каже, заробляти на кулі можна за допомогою реклами.

"За хороші рекламні акції можна заробляти по 10-12 тисяч доларів у місяць. Мої знайомі у Чернігові заробили на передвиборчій компанії одного з кандидатів у депутати. У кількох районах області вони катали за гроші політика дітей та виборців. Ще одні знайомі влаштовують іміджеві акції та рекламні польоти над містами, заробляють на рекламі авіакомпанії та одного з операторів мобільного зв'язку. Кулі часто замовляють як атракціон на дні народження, весілля та фестивалі", - зазначив Володимир.

Щоб заробляти гроші на повітряній кулі, треба щодня шукати клієнтів для катання.

"Коли купляєте повітряну кулю, треба знайти місце для її зберігання, догляду та ремонту, - пояснює Володимир. - Щоб транспортувати літальний апарат, знадобиться автомобіль з причепом. Щоб відкрити льотну зону, доведеться отримати дозволи і патент. Польоти дорогі, бо за один іде 100-120 літрів газу. У небо з туристами щоразу піднімається пілот".

Зараз ви читаєте новину «Власник повітряної кулі заробляє 20 тисяч за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути