неділя, 29 вересня 2013 02:18

"Заробляють виробники, дистриб'ютори. Всі, хто проганяють гроші через офшори" - "регіонал" про завищені ціни на ліки

"Заробляють виробники, дистриб'ютори. Всі, хто проганяють гроші через офшори" - "регіонал" про завищені ціни на ліки
Юрій Поляченко. Фото: partyofregions.ua

"Регіонал", член Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Юрій Поляченко повідомив, що вітчизняні підприємства почали виробляти низку препаратів для важкохворих. Про це він повідомив в ефірі "5 каналу".

Член Комітету ВР з питань охорони здоров'я наголосив, що українські підприємства почали виробляти вітчизняні аналоги ліків необхідних для хворих: "І онкопрепарати, і тубпрепарати, та інсуліни". "Заробляють виробники, дистриб'ютори, всі, хто проганяють гроші через офшори. Ну а далі – це може бути із будь-яким чиновником: чи МОЗу, чи іншої структури. Ми ж говоримо не тільки про те, що МОЗ закуповує госпітальні препарати, і за рахунок цього підвищуються ціни. У нас же 90% ліків люди купують в аптеках. А там також підвищені ціни, у порівнянні із нашими сусідами", - висловив думку Поляченко.

Нагадаємо, член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я України, народний депутат від "Батьківщини" Павло Петренко розповів про причини завищених цін на ліки в Україні. Основною причиною він назвав корупцію в МОЗ: "МОЗ робить паралельну реєстрацію медпрепаратів, яка в принципі і складає основну корупційну складову, тому що для того, щоби зареєструвати в Україні якийсь препарат — потрібно близько року, аби пройти всі перевірки з боку МОЗу. За неофіційною інформацією це доволі великі кошти, які витрачають фармацевтичні компанії, які потім перекладають ці витрати на простого українця".

Зараз ви читаєте новину «"Заробляють виробники, дистриб'ютори. Всі, хто проганяють гроші через офшори" - "регіонал" про завищені ціни на ліки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути