середа, 03 липня 2013 13:30

Українки осмислюють кожну покупку та економніші за чоловіків - дослідження

Українки осмислюють кожну покупку та економніші за чоловіків - дослідження
Згідно із соцдослідженням, українські жінки економніші за чоловіків. Фото: wz.lviv.ua

Українки частіше відкладають гроші на чорний день, непередбачувані витрати, відпочинок та ремонт та керуються принципом подумати двічі перш, ніж щось придбати, навіть за невелику суму коштів. Відкладають гроші 28% жінок та 20,5 % чоловіків.

Про це під час прес-конференції розповів Сергій Мамедов, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України.

Відповідне соціологічне опитування було проведене компанією з маркетингових та соціальних досліджень "ГФК Україна". Дослідження стосувалося фінансової грамотності населення. Загалом було опитано тисячу респондентів, де серед них 49% чоловіків та 51% жінок. Взяти участь у дослідженні могли громадяни від 16 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці відкладають менше 500 гривень на місяць. Більшість - "на чорний день"

"Регулярне збереження коштів роблять 13% чоловіків і 16% жінок. Якщо гроші час від часу залишаються, то жінки ще й економніші. Із них 28% жінок відкладають ці кошти. При тому, що чоловіки це роблять лише 20,5%", - зазначив Мамедов.

Експерт підкреслив, що 15% українців звикли відкладати кошти. А 25% громадян економлять гроші час від часу, коли у них вони залишаються.

"Зазвичай збереження у нас роблять на чорний день та непередбачувані витрати. Переважно це становить 40,8%. На великі покупки та ремонт 21,2%, на відпочинок 14,5%. При цьому не шпурляються грошима на ліво і направо, як це не дивно, жінки. Принципом подумати двічі перш, ніж купити, навіть за невелику суму коштів, керуються 30,6% жінок і 22,5% чоловіків", - зауважив Мамедов.

Зараз ви читаєте новину «Українки осмислюють кожну покупку та економніші за чоловіків - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути