пʼятниця, 03 серпня 2012 09:16

У Податковій розкрили подробиці майбутньої реформи

У Податковій розкрили подробиці майбутньої реформи
Ініціативи Державної податкової служби (ДПС) доопрацьовуються. Фото: ictv.ua

Ініціативи Державної податкової служби (ДПС) доопрацьовуються і незабаром будуть оприлюднені.

Про це заявив заступник голови відомства Андрій Ігнатов під час засідання економічної ради Українського союзу промисловців та підприємців.

Як повідомила прес-служба ДПС, серед основних законодавчих ініціатив податківець зауважив збереження спрощеної системи оподаткування та низки пільг з податку на прибуток, зокрема, можливість сільгоспвиробникам сплачувати фіксований сільгоспподаток.

Крім того, 3-відсотковий збір в Пенсійний фонд з іноземної валюти запроваджуватиметься лише на безготівкову валюту у рамках торговельного обігу, зміниться шкала прогресивного податку на доходи фізичних осіб.

Розглядається питання щодо відміни податкової соціальної пільги, зниження ставки податку з обігу, а також відпрацьовується  перехідний період та інші аспекти законодавчого врегулювання запропонованих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вітіну тисячу" видали вже понад 2 мільйонам українців

"Ці зміни реанімують стимулюючу функцію податків та сприятимуть  усуненню структурних диспропорцій в економіці. Це буде досягнуто загалом за рахунок зниження діючих ставок основних податків. Так, ставка податку на додану вартість з 20% знизиться до 7-12%, єдиний соціальний внесок - з 37-49% до 15%, податок на доходи фізичних осіб з 15-17% до 10% з паралельним впровадженням прогресивної шкали", - підкреслив Ігнатов.

Водночас, за словами податківця, для уникнення зниження надходжень до бюджету запроваджуватимуться  так звані компенсаторні механізми. Вони передбачатимуть відміну пільг та розширення бази оподаткування деякими податками. Наприклад, ПДВ - додаткове оподаткування продажів за ставкою 2,5-2%, єдиний соціальний внесок  - повернення до оподаткування купівлі безготівкової іноземної валюти за ставкою 3%.

"Всі наші ініціативи ми винесли на обговорення громадськості і зацікавлені в отриманні об'єктивної оцінки запропонованим новаціям з боку бізнесу. Впевнений, що така спільна робота допоможе нам розробити оптимальні законодавчі норми", - зауважив Ігнатов.

Зараз ви читаєте новину «У Податковій розкрили подробиці майбутньої реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути