четвер, 02 серпня 2012 09:35

Податкова не захотіла відмовитися від податку з обороту

Податкова не захотіла відмовитися від податку з обороту
Податкова наполягає на запровадженні податку з обороту. Фото: pravda.lutsk.ua

Двотижневі консультації Державної податкової служби (ДПС) з бізнесом та експертами не переконали податківців відмовитися від своїх ініціатив, запропонованих в рамках реформування фіскальної системи.

Як і раніше, вони наполягають на запровадженні податку з обороту, 3-процентного збору з валютних операцій і кардинальному зниженні навантаження на фонд оплати праці, пише "Комерсант-Україна" в публікації "Податкова наполягає на своєму".

Водночас бізнесу обіцяють відшкодовувати ПДВ облігаціями, а ліквідацію пільг зробити виборчою. Експерти очікують від цієї реформи посилення податкового навантаження, наполягаючи на частковій імплементації її норм лише з 2014 року.

Державна податкова служба завершила перший етап громадського обговорення свого бачення реформи податкової системи, що почався в середині липня. Вчора ДПС розіслала експертам і асоціаціям перші узагальнення версію змін до Податкового кодексу та інші законодавчі акти. Згідно з графіком, затвердженим міністром фінансів Юрієм Колобовим, узагальнений варіант реформи повинні були оприлюднити на сайтах Мінфіну і ДПС до 1 серпня. Проте вчора він так і не був опублікований.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтримати вітчизняний автопром хочуть за рахунок простих українців - експерт

"Ми були налаштовані на роботу після офіційного оприлюднення, щоб внесення пропозицій знайшло вже інший статус. Але, мабуть, хтось гальмує цей процес", - зазначив президент Союзу податкових консультантів Леонід Рубаненко.

Наданий членам робочої групи законопроект не дуже відрізняється від більш ранньої концепції. В ДПС не відмовилися від його ключових положень. Досі пропонується знизити ставку ПДВ з 20% до 12% на імпорт/реімпорт товарів і послуг, а також електроенергію, газ, нафту і воду. Всі інші операції на внутрішньому ринку будуть обкладатися 7-відсотковим податком. Під додаткове оподаткування в 2% обороту (з 1 січня по 1 липня 2013 року - 2,5%) будуть підпадати практично всі зазначені вище операції, а також експорт. За словами заступника голови ради Федерації роботодавців (ФРУ) Дмитра Олійника, за їхніми розрахунками, тільки ці норми збільшать податкове навантаження на підприємства другого (сировинні) і третього переділу (з високою доданою вартістю) на 20-30%.

Зараз ви читаєте новину «Податкова не захотіла відмовитися від податку з обороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути