пʼятниця, 29 червня 2012 20:45

Росія знову перевірятиме український сир

Росія знову перевірятиме український сир
Росспоживнагляд планує проінспектувати дві українські лабораторії, на які покладено функції контролю якості сиру. Фото: p-p.com.ua

Наступного тижня Росспоживнагляд планує проінспектувати дві українські лабораторії, на які покладено функції контролю якості сиру, який постачається в Росію. Про це в коментарі російським ЗМІ заявив головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

"Наступного тижня ми плануємо проінспектувати дві лабораторії Держстандарту України - в Києві та Черкасах. Ще чотири лабораторії ми не прийняли", - заявив Онищенко.

За його словами, Україна надала список з шести лабораторій, які готові вести контроль якості сиру, але чотири з них Росспоживнагляд забракував.

Онищенко також повідомив, що Росія дозволила постачання продукції п'яти українським заводам, "але реально постачають чотири".

На початку лютого 2012 року Росспоживнагляд заборонив реалізацію молочної продукції ряду українських підприємств. За словами головного санітарного лікаря РФ, продукція цих компаній не відповідала технічним регламентам РФ, бо містила рослинні жири, зокрема, пальмову олію.

Після тривалих переговорів і взаємних звинувачень, в квітні сторони домовилися про контроль якості та допуск української продукції на столи російських споживачів.

У травні відомство дозволило чотирьом українським заводам повернутися на російський ринок.

Зараз ви читаєте новину «Росія знову перевірятиме український сир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути