пʼятниця, 27 квітня 2012 09:39

Постачання сиру не відновлені з вини України - Онищенко

Постачання сиру не відновлені з вини України - Онищенко
Геннадій Онищенко: українська сторона не виконала домовленості. Фото: sevnews.info

Поставки українського сиру на російський ринок не відновлені з вини України.

Про це 26 квітня заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"До цього моменту українська сторона не виконала домовленості і умови, за якими Росія повинна була дозволити ввезення - не представлені на лабораторні дослідження партії (сиру), які підуть до нас", - сказав Онищенко.

"Вони нічого не представили, хоча це була основна умова пропуску на територію Російської Федерації", - заявив глава Росспоживнагляду.

Фахівці Росспоживнагляду повернулися до Москви з Києва 26 квітня, перевіривши українське підприємство "Дубномолоко", яке має намір постачати сир на ринок РФ.

"Претензії колишні - порушення технології виробництва. Дано рекомендації щодо усунення порушень", - сказав Онищенко про підсумки перевірки.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Онищенко в Україні нагрубив журналістці, а Ляшко нагадав йому про коріння

"Що стосується відновлення поставок української продукції, то це буде зроблено відповідно до досягнутих домовленостей", - додав Онищенко.

Між тим проінспектовані українські сироварні підприємства як і раніше не можуть поставляти продукцію на російський ринок, незважаючи на офіційний дозвіл Росспоживнагляду, повідомив напередодні директор департаменту ветеринарної медицини Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Віталій Башинський.

"Ми чули заяви, що трьом проінспектованим заводам експорт у РФ дозволено, але на сьогоднішній день поки що відвантажень немає. На кордон формуляра дозволу ввезення не надходило. Росія не впускає", - сказав він.

Башинський повідомив, що в рамках домовленостей з Росспоживнаглядом українські виробники сиру збираються підписати меморандум про виконання вимог інспекторів російського відомства.

Зараз ви читаєте новину «Постачання сиру не відновлені з вини України - Онищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути