понеділок, 26 березня 2012 08:05

Росія відправила в Україну трьох ревізорів для перевірки сиру

Росія відправила в Україну трьох ревізорів для перевірки сиру
Геннадій Онищенко сумнівається у налагодженні співпраці з Україною. Фото: viperson.ru

Група співробітників Росспоживнагляду відправляється сьогодні в Україну для інспекції підприємств, які мають намір постачати сир на російський ринок.

З Москви до Києва вилітають троє фахівців відомства. Перший етап інспекції триватиме до п'ятниці, повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

Раніше він заявив, що готовий особисто виїхати на Україну для інспекції сироварів.

"У понеділок я не лечу. Можливо, я туди під'їду після закінчення перевірки", - сказав Онищенко.

"Троє наших співробітників їдуть в Україну, орієнтовно, на п'ять днів на завод, який першим надав документи. Дні три знадобиться, щоб там все відпрацювати, а там подивимося", - заявив глава Росспоживнагляду, говорячи про перспективи інспекції інших українських підприємств, що виробляють сир.

"На рівні підприємств є повне розуміння, готовність до співпраці і надання всього, що буде затребувано. Але з боку (українського) керівництва з'являються коментарі, що явно не сприятимуть налагодженню співпраці", - зазначив глава Росспоживнагляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко назвав незалежну експертизу українських сирів нікчемною

Раніше Онищенко повідомив, що початок інспекції було заплановано на 19 березня, але потім відкладено через "нерозторопність контрагентів". За його словами, параметри перевірки не були узгоджені, причому, з вини України.

Нагадаємо, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція нібито не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Зараз ви читаєте новину «Росія відправила в Україну трьох ревізорів для перевірки сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути