пʼятниця, 16 березня 2012 09:21

Онищенко назвав незалежну експертизу українських сирів нікчемною

Онищенко назвав незалежну експертизу українських сирів нікчемною

Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Російської Федерації Геннадій Онищенко розкритикував рішення України провести незалежну експертизу сирзаводів, до продукції яких були претензії з боку російської санітарної служби.

"У нас є всі підстави стверджувати, що українська сторона проявляє дива винахідливості та приймає неабиякі зусилля для того, щоб зробити неможливими заявлені терміни перевірки сирзаводів на території Україні", - сказав він.

"Неграмотна, юридично нікчемна так звана незалежна експертиза, про яку заявляють некомпетентні структури напередодні виїзду російської делегації для перевірки основних постачальників, дають нам для цього підстави", - заявив Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на "комуналку" зростуть удвічі, якщо погодимось на умови МВФ - Азаров

"Ми повинні усвідомити для себе, наскільки владні структури, відповідальні за аграрний сектор України, зацікавлені в якнайшвидшому врегулюванні (сирної) проблеми", - сказав глава Росспоживнагляду.

"У цьому зв'язку я повторно заявляю про те, що ми готові працювати безпосередньо з виробниками, без участі Мінсільгоспу України. Досвід і правові підстави у нас є", - заявив він.

Нагадаємо, Україна заявила, що провела незалежну експертизу сиру в іноземних лабораторіях. Пальмової олії в сирної продукції, через який у Росспоживнагляду з'явилися претензії, знайдено не було.

Зараз ви читаєте новину «Онищенко назвав незалежну експертизу українських сирів нікчемною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути