пʼятниця, 27 грудня 2013 16:51

Росія хоче дати Україні позику валютою МВФ

Росія хоче дати Україні позику валютою МВФ
Дмитро Медведєв. Фото: red-sovet.su

Позабюджетними джерелами для надання позики України на загальну суму $15 млрд можуть бути спеціальні права запозичень (SDR) Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Про це заявив прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв.

"Можуть бути інші ресурси, які ми зараз обговорюємо. Зокрема, зараз обговорюються кредит у формі SDR, що вона (влада України) хотіла би отримати через зрозумілі причини, тому що SDR - це, як відомо, не тільки квазівалюта, якою можна розраховуватися з Міжнародним валютним фондом, але, в принципі, SDR можна навіть продати при бажанні", - сказав Медведєв.

За його словами, всі кошти, які будуть надані Україні як позика, є поворотними.

"Строго кажучи, і під український кредит сьогодні, і під білоруський кредит наші друзі та партнери дадуть нам суверенну гарантію. І хто б не був президентом України або Білорусії, в принципі, ми можемо домагатися повернення цих грошей всіма доступними способами. Вони відповідають за цей кредит всім надбанням своєї країни", - зазначив Медведєв.

Він висловив сподівання, що Україні рано чи пізно ситуація налагодиться, оскільки це повноцінне, самодостатнє держава, і причини видачі кредиту зрозумілі, до того ж РФ зацікавлена у запуску цілого ряду промислових проектів в Україні.

"Ми будемо сподіватися, що за рахунок цих грошей буде відбуватися і реанімація української економіки", - сказав прем'єр, додавши, що в результаті видачі кредиту РФ отримає більш платоспроможного партнера, який відновить торгово-економічні відносини.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче дати Україні позику валютою МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути