середа, 25 грудня 2013 04:15

В Європі задоволені, що Путін дав Україні грошей - Ходорковський

В Європі задоволені, що Путін дав Україні грошей - Ходорковський
Фото: AFP
Екс-глава компанії ЮКОС Михайло Ходорковський вважає, що в Європі насправді задоволені тим, що влада України отримали кредит від Росії. Про це він сказав в інтерв'ю Бі-бі-сі.

"У моєму уявленні те, що на сьогоднішній день робить Володимир Путін, зокрема щодо Сирії, в енергетиці, - для західних політиків або вигідно, або байдуже. Все інше - це чистої води гра. І по Україні я майже переконаний, що, наприклад, для Німеччини позиція Путіна вигідна. Україні було потрібно $30 млрд., їх повинна була дати або Європа, або Путін. Росія дала ці $30 млрд. Думаю, роблячи незадоволене обличчя, в Європі насправді аплодують", - заявив Ходорковський.

Раніше Ходорковський побажав екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко якнайшвидшого звільнення. "Бажаю якнайшвидшого звільнення Юлії Тимошенко. Сподіваюся, що Янукович, який часто спілкується з президентом моєї країни візьме від нього приклад - помилування політв'язня, хоча б одного. Що стосується України - у мене частина родичів живе в Україні. Але зараз я не володію достатньою інформацією, щоб щось говорити", - сказав Ходорковський.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві під керівництвом президентів Володимира Путіна і Віктора Януковича відбулося засідання російсько-української міждержавної комісії. У результаті був підписаний пакет з 14 документів. Зокрема, російський Газпром і Нафтогаз України підписали доповнення до газового контракту 2009 року, згідно з яким вартість газу для України знизиться з $410 до $268,5 за тисячу кубометрів. Також російський уряд розмістить частину свого Фонду національного добробуту в розмірі $15 млрд. у цінних паперах українського уряду.
Зараз ви читаєте новину «В Європі задоволені, що Путін дав Україні грошей - Ходорковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути