середа, 19 квітня 2023 15:30

"Припиніть займатися популізмом" – Генштаб зробив заяву

"Припиніть займатися популізмом" – Генштаб зробив заяву
100 тис. грн на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передньому краї, заявив Генштаб ЗСУ. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Генеральний штаб Збройних сил України прокоментував заяви політиків про повернення додаткових грошових винагород військовослужбовцям у розмірі 30 тис. грн.

Закликав припинити займатися популізмом. Про це Генштаб повідомив у середу.

"Суспільство обговорює досить чутливе питання, а саме: рішення парламенту повернути додаткову грошову винагороду військовослужбовцям у розмірі 30-ти тисяч гривень", – пишуть.

Солдат, який несе службу і захищає країну від агресора, ризикуючи власним життям і здоров'ям, виконує завдання у надскладних умовах, має бути високо мотивованим, повідомляють.

"Пригадайте, як виглядають Вугледар, Мар'їнка, чи Авдіївка. Кожен день оборони України – дається нам дуже високою ціною. Ціною життя та здоров'я наших захисників. Тому наразі додаткова грошова винагорода нараховується залежно від районів бойових дій та складності завдань, які виконують бійці", – пояснили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог запустив ІПСО про центри комплектування

100 тис. грн на місяць, як і раніше, збережені захисникам, які воюють безпосередньо на передньому краї, заявив Генштаб.

30 тис. грн виплачують військовим, які виконують завдання у районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником пропорційно часу виконання.

Також цю суму виплачують тим, хто перебуває на бойовому чергуванні і бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання.

Якщо військовослужбовці перебувають поза зоною бойових дій, у тилу, то додаткові бойові виплати їм не нараховують.

Генштаб нагадав, що з 1 лютого усім військовим підвищили мінімальний розмір грошового забезпечення до 20 100 грн.

"Переконані, що у Збройних силах України має діяти справедлива система виплат, яка не буде створювати передумов до соціальної напруги у бойових підрозділах і з повагою ставитиметься до тих воїнів, які ризикують власним життям і здоров'ям. Просимо припинити займатися популізмом та сконцентруватися на обороні нашої держави", – звернувся Генштаб.

10 квітня низка народних депутатів заявили, що Верховна Рада підтримала повернення 30 тис. грн премії всім військовим.

Перед цим нардеп Олексій Гончаренко реєстрував відповідну петицію на сайті президента і повідомив, що вона набрала голоси.

З 1 лютого почав діяти новий порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони і співробітникам системи МВС.

Зараз ви читаєте новину «"Припиніть займатися популізмом" – Генштаб зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути