вівторок, 06 вересня 2016 11:39

Порошенко закликав депутатів відкрити ринок землі

Порошенко закликав депутатів відкрити ринок землі

Президент України Петро Порошенко заявив, що відсутність в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення стримує інвестиції до аграрної сфери. Про це він сказав, виступаючи з щорічним посланням у Верховній Раді України, у вівторок в Києві.

Про це повідомляє Інтерфакс-Украина.

"Відсутність права на вільний продаж і купівлю землі сільськогосподарського призначення стримує інвестиції до аграрної сфери, знижує і порушує права селян, занижує ціну оренди, витягаючи з їх кишень останні копійки. Це - аксіоматично. Мені відомий стан громадської думки, який є в Україні з цього питання, і позиція більшості парламентських фракцій. Я їх ціную і поважаю. Але як вирішити цю проблему, шановні народні депутати, - це ваша компетенція: або ховати голову в пісок і нічого не міняти, або працювати над створенням ринку землі в Україні, але з усіма можливими запобіжниками від будь-яких негативних наслідків", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавати землю можуть дозволити з наступного року

Нагадаємо, експерти вважають, незважаючи на мораторій на продаж сільгоспземель, фактично земельний ринок в Україні існує давно і ціну землі сформовано: $1,5 -2 тис. за га. Такі цифри озвучив керуючий партнер юридичної компанії ОМП Микола Орлов.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко закликав депутатів відкрити ринок землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути