четвер, 27 жовтня 2011 10:47

Польща пригрозила "Газпрому" судом і сланцевим газом

Польща пригрозила "Газпрому" судом і сланцевим газом

Польща отримає додатковий стимул для просування проектів сланцевого газу, якщо російський "Газпром" відмовиться знизити ціни на газ.

Про це заявив польський віце-прем'єр-міністр Вальдемар Павляк.

Газова монополія Польщі PGNiG заявила, що до кінця жовтня прагнутиме укласти угоду з "Газпромом" щодо зниження цін, і якщо це буде безрезультатно, звернеться до арбітражного суду.

"Певна діяльність на урядовому рівні точно не зашкодить, щоб сигналізувати про наші очікування", - заявив Павляк, який також є міністром енергетики Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ може подорожчати до 680 доларів

"Наша угода закінчується в 2022 році, і до того часу - з порівняно непоганими технічними можливостями - буде шанс врівноважити попит сланцевим газом, і це новий елемент в дискусії. Ми можемо або купувати дешевший звичайний газ, або рухатися швидше з видобутком сланцевого газу", - сказав Павляк.

Нагадаємо, український міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Україна більше не планує оскаржувати в міжнародних судах "газові" угоди з Росією, підписані в січні 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Польща пригрозила "Газпрому" судом і сланцевим газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути