пʼятниця, 20 грудня 2013 15:08

Перед Новим роком дизайнери заробляють ушестеро більше

Перед Новим роком дизайнери заробляють ушестеро більше
Передноворічний період - непростий час для дизайнерів. Фото: liveinternet.ru

У грудні дизайнер Оксана Крамар не має вихідних. Її день розписаний з 8 ранку до 9 години вечора.

"Передноворічний період - непростий час для дизайнерів, - говорить Крамар. - Наше завдання - підготувати офіси, ресторани і домівки до зустрічі Нового року і Різдва".

Погоджується розповісти про особливості роботи та заробітки дизайнера інтер'єру.

"На оформленні офісів і вітрин магазинів у грудні можна заробити стільки, щоб наступні півроку не ходити на роботу, - запевняє дизайнер. - Якщо не лінуватися і працювати щодня, брати замовлення ще з вересня і робити знижки постійним клієнтам, за грудень можна заробити на недорогий автомобіль".

Крамар шостий рік працює дизайнером.

"Вчитися на дизайнера інтер'єру пішла за порадою тітки, - згадує. - Вона сказала, що ця професія зараз дуже гарно оплачується, а такі фахівці, як я, затребувані на ринку праці. Після закінчення університету влаштувалася на роботу у салон штор, але там було нудно. Пройшла кілька курсів для підвищення кваліфікації. Пішла працювати у дизайн-бюро. Радила замовникам, як краще зробити ремонт чи обставити квартиру. Потім влаштувалася на фірму, яка займається прикрашанням приміщень".

15 грудня облаштовувала гірляндами і прикрасами одну зі столичних галерей та два офіси, 16 грудня - прикрашала приміщення ресторану у центрі столиці.

"Наряджати ялинки почала позаторік, - говорить Крамар. - У всіх Новий рік настає 31 грудня - 1 січня, а я перебуваю в атмосфері свята від 1 грудня. Спочатку обговорюю з клієнтом, як він хоче нарядити офіс, кафе чи ресторан. Прикрашаємо вітрину, вхід і зал. Чим гарніше прикрашений заклад, тим більше клієнтів захочуть до нього зайти, забронювати столик на Новий рік, влаштувати там корпоратив".

Більшість замовників цього року віддають перевагу живим ялинкам. Оформлення офісу обійдеться до 10 тис. грн. Прикрашена ялинка до двох метрів - у 3-4 тис. грн.

"В одному з ресторанів міні-ялинки встановили на всіх столиках, а велику поставили в одному з залів неподалік від барменської стійки. На прохання власниці її прикрасили фруктами і однотонними срібними іграшками. Офісні центри більш стримані у своїх замовленнях. Здебільшого прикрашають тільки ресепшени і фасади, аби це все не надто відволікало їхніх працівників від роботи".

У решту місяців дизайнер прикрашає зали для проведення бенкетів і весіль.

Зараз ви читаєте новину «Перед Новим роком дизайнери заробляють ушестеро більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути