вівторок, 10 грудня 2013 14:15

"Діди Морози і Снігуроньки зараз не такі, як 20 років тому" - новорічні ретро-фото на виставці
12

Фото: Фото: Світлана Корженко

7 грудня у столичному Центрі Української культури та мистецтв відкрилася виставка родинних ретро-фото "В очікуванні казки". Показують близько 50 новорічних фотографій.

"Створити виставку ретро-фотографій у сучасному баченні ми вирішили давно. Тоді почали просити друзів, колег і знайомих приносити старі фотографії, на яких вони зняті поряд із Дідами Морозами і Снігуронька. На нашу пропозицію відгукнулося близько ста людей. Надані фотографії ми збільшили, відреставрували і надрукували на пінокартоні", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua адміністратор Центру української культури та мистецтв Ольга Музиченко.

"Кожна фотографія має свою історію. Одна жінка принесла фото, на якому вона з двома дівчатками стоїть біля Діда Мороза і плаче. Розповіла, що тоді чекали на ляльку, а він подарував їй пакет із цукерками. А інша жіночка принесла родинну фотографію. Там кілька людей у масках Брежнєва і Сталіна за столом святкують прихід Нового року. Вона розказувала, що раніше після святкування вони всією компанією ходили засівати сусідів", - додала вона.

За словами Ольги Музиченко теперішні діди Морози відрізняються від тих, які вітали дітей у радянські часи.

"Зараз Діди Морози і Снігуроньки вже не ті, які були 20-30 років тому. У сучасному світі кожен може купити собі будь-який новорічний костюм.  А раніше їх створювали самотужки. Одна жіночка принесла фотографію свого сина у костюмі зайчика. Розказувала: "Щоб пошити цей костюмчик, довелося від своєї шуби відпороти трохи хутра на вушка і хвостик. Штанці і кофтинку пошила із дорогого білого атласу, який продали по блату. А білі босоніжки подруга прислала аж із сходу України", - сказала Ольга.

Зараз ви читаєте новину «"Діди Морози і Снігуроньки зараз не такі, як 20 років тому" - новорічні ретро-фото на виставці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі