середа, 16 листопада 2016 19:02

Органічне виробництво дасть нові робочі місця - Віталій Скоцик

В Україні 210 сільськогосподарських підприємств займаються органічним виробництвом. Більшість із них - невеликі. Розвиток цього напрямку надасть Україні нові робочі місця. Про це під час прес-конференції розповів голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

"У багатьох країнах органічне виробництво - значна частина економіки. У Німеччині тільки цей напрямок дає майже 7,8 мільярдів євро на рік. Це сума, яку цього року Україна матиме від експорту зерна. При цьому наша держава - один із найбільших експортерів на зерновому ринку світу. Комусь здається, що це - маленька ніша. З іншого боку - потужний напрямок. Органічне виробництво - це бізнес із філософією, а не щось тимчасове. У ньому не можна працювати рік. Тому маємо завершити земельну реформу", - говорить Віталій Скоцик.

Автор: Gazeta.ua
  Віталій Скоцик, голова Аграрної партії
Віталій Скоцик, голова Аграрної партії

За словами голови Аграрної партії, виробників стимулюватиме заходити на новий ринок можливість більше заробити.

"Коли говоримо про органічне виробництво, мова йде про самозайнятість. Держава має простимулювати цей напрямок. Потрібна прозора зрозуміла податкова система. Крім того, система дотацій. Поляк на класичному виробництві отримує дотації 350 євро на гектар. Якщо переходить на органічне землеробство - 750 євро на гектар.Це - прямий стимул займатися органічним виробництвом", - додав Віталій Скоцик.

Лише 0,7% родючих земель в Україні обробляють за органічними технологіями, повідомив голова Аграрної партії.

"Український органічний ринок оцінюють у 17 мільйонів євро. Більшість вітчизняних продуктів продають закордон. Зараз не більше 3% українців можуть дозволити собі постійно купувати органічні продукти. У розвинутих країнах їх купує у середньому 10% населення", - сказав Віталій Скоцик.

Органічні продукти вирощують за спеціальними технологіями, безпечними для довкілля. Вони мають в середньому на 50% більше поживних речовин, ніж звичайні, тому вкрай необхідні в раціоні українців, особливо дітей.

Зараз ви читаєте новину «Органічне виробництво дасть нові робочі місця - Віталій Скоцик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути