вівторок, 28 травня 2013 21:30

"Оподаткування коштів нелегальних заробітчан - це звична практика" - "регіонал"

"Оподаткування коштів нелегальних заробітчан - це звична практика" - "регіонал"
Олексій Плотніков. Фото: vsekommentarii.com

Оподаткування коштів, які пересилають люди, що нелегально працюють за кордоном — є звичною практикою.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції Партія регіонів Олексій Плотніков, говорячи про ініціативу Кабінету міністрів оподатковувати кошти, які заробітчани пересилають в Україну.

"Якщо є офіційна зайнятість, якщо є договір про уникнення подвійного оподаткування, то доходи ці не оподатковуються, або оподатковуються у тій країні, де проживає заробітчанин", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада вирішила наповнювати бюджет за рахунок заробітчан - економіст

Плотніков додав: "Якщо це все просто перекази на фізичну особу, то, знову таки, незрозуміло, де саме джерело походження цих грошей. І тоді, в принципі, це можна оподатковувати".

"Тому якщо мова йде про офіційно працюючого, якщо мова йде про країну, з якою у нас є договір про уникнення подвійного оподаткування, то сплачувати не треба. Це загальна норма. Якщо ж громадяни не відповідь цій нормі - це треба оподатковувати. Це загальне правило у питанні, що робити з грошима, які надходять з іноземних країн. Обсяг цих грошей на має значення", - переконаний "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Господарі життя" хочуть остаточно сісти людям на голову - нардеп про оподаткування грошей заробітчан

Нагадаємо, що в Міністерстві доходів та зборів України днями заявили, що грошові перекази отримані українцями на поточні чи карткові рахунки з джерелом походження за межами України, розглядаються, як іноземні доходи.

Як зазначається у повідомленні, такі доходи підлягають оподаткуванню за результатами подання річної податкової декларації та за ставками 15 або 17%. У відомстві нагадали, що якщо місячний дохід перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, то ставка 17% встановлюється до суми такого перевищення (мінімальна з/п у січні-листопаді 2013 року становить 1,147 тис гривень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З українських заробітчан "дертимуть" додаткові податки

"При цьому, під час отримання доходів, одержаних у вигляді валютних цінностей або інших активів, такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом Нацбанку, що діє на момент отримання таких доходів", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «"Оподаткування коштів нелегальних заробітчан - це звична практика" - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути