середа, 26 червня 2013 11:57

"Нафтогаз" може видобувати 21 мільярд кубів газу на рік - Азаров

"Нафтогаз" може видобувати 21 мільярд кубів газу на рік - Азаров
Микола Азаров розповів про оптимістичний варіант розвитку видобутку вуглеводнів. Фото: kmu.gov.ua

Підприємства Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" можуть вийти на видобуток 21 млрд куб. м газу в 2015 році.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи сьогодні засідання уряду.

"Оптимістичний варіант розвитку видобутку вуглеводнів підприємствами НАК "Нафтогаз України" передбачає збільшення видобутку вже в 2015 році - більше 21 мільярда кубометрів газу і більше 3 мільйонів тонн нафти з газовим конденсатом. Відповідно, на 17% і на 8% більше у порівнянні з показниками 2011 року", - сказав він.

Азаров додав, що Україна також відпрацьовує співпрацю з низкою світових добувних компаній.

"Зокрема, підписані договори про співробітництво та узгоджені робочі програми з такими компаніями, як Eni (Італія), Total (Франція), CBM Oil (Велика Британія). Активно розвиваються відносини на підставі підписаних раніше договорів з RWE (Німеччина)", - зазначив він.

Прем'єр навів як приклад успішного двостороннього співробітництва роботу з компанією Shell.

"Співпраця з компанією Shell в найближчі 5 років може дозволити Україні повністю забезпечувати себе газом. Крім того, в українську економіку будуть залучені інвестиції близько 10 мільярдів доларів, будуть забезпечені великі замовлення українським трубним заводам", - сказав він.

Окрім активної розробки власних традиційних і нетрадиційних, шельфових вуглеводневих запасів, Азаров підкреслив важливість отримання Україною доступу до євразійських газопроводах (на підставі Угоди про зону вільної торгівлі СНД) для прокачування середньоазіатського і азербайджанського газу.

Нагадаємо, підприємства "Нафтогазу" в 2012 році збільшили видобуток газу на 0,5% (на 93,8 млн куб. м) - до 18 млрд 206,9 млн куб. м.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" може видобувати 21 мільярд кубів газу на рік - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути