пʼятниця, 07 червня 2013 14:16

"Нафтогаз" вимагає в суді 422,7 мільйона з компанії Ахметова

"Нафтогаз" вимагає в суді 422,7 мільйона з компанії Ахметова
"Київенерго" заборгувало 1,3 млрд грн за газ. Фото: epravda.com.ua

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" подала касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного господарського суду від 6 лютого 2013 року, яким той відмовився стягнути зі столичної енергокомпанії ПАТ "Київенерго" 422,744 млн грн.

Згідно з документами, оприлюдненими в Єдиному держреєстрі судових рішень, Вищий господарський суд розгляне цю справу 11 червня.

Нагадаємо, станом на 1 червня 2013 року "Київенерго" заборгувало 1,3 млрд грн за газ, використаний для теплопостачання і гарячого водопостачання населення. Водночас Київ заборгував компанії 1,1 млрд грн (з компенсації різниці в тарифах).

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України ДТЕК володіє 72,33% акцій "Київенерго". Ще 25% +1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України".

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

Зазначимо, ДТЕК отримав контроль над "Київенерго" після того, як в кінці 2011 року придбав 25% акцій на приватизаційному конкурсі за 450,5 млн грн. Зараз їй належить 71,8% акцій "Київенерго", ще 25% знаходиться у власності держави в особі Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" вимагає в суді 422,7 мільйона з компанії Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути