вівторок, 17 грудня 2013 09:23

На різдвяних віночках можна заробити 20 тисяч за місяць
6

Фото: Фото надане Діаною Шоптенко

Різдвяні віночки на двері плете Діана Шоптенко. За грудень торік заробила на них 20 тис. грн..

"Найбільше замовлень маю у 20-х числах грудня напередодні католицького Різдва, - говорить Шоптенко. - Традицію вішати на вхідних дверях віночки українці перейняли від європейців і американців".

Навчилася плести вінки з ялини у Штатах.

"У Флориді працювала чотири місяці за програмою "Work and travel". Знайома флористка вчила мене робити букети. То було літо. Різдвом тоді і не пахло. Але у її квіткову крамницю прийшов чоловік. Попросив сплести різдвяний вінок для його важкохворої дружини, бо не знав, чи доживе вона до наступного Різдва. Тоді я навчилася робити віночки", - розповіла Шоптенко.

За основу бере каркас у формі кільця. Його обплітає гілками хвої, прикрашає іграшками.

"Для роботи мені потрібні гілки ялини, м'який дріт і нитки. Крім ялини, вінки можна плести з сосни, ялицю і кипарису. Краще брати довгі - по 20-30 сантиметрів. Для креативних вінків можна використовувати також сіно і мох. Щоб вінок вийшов пишним, даю два або три шари хвойного покриття", - зазначила вона.

Готову композицію прикрашає ялинковими іграшками, шишками, фруктами, стрічками і бантами.

"Часто просять, щоб у вінку все було натуральне, - говорить Шоптенко. - Тому замість іграшок використовую живі квіти, фрукти і ягоди. Гарно у вінку дивляться мандарини і яблука, лимони і горіхи. За бажанням композицію можна доповнити ягодами - горобиною, калиною і шипшиною. Привабливо у зеленому вінку дивляться палички кориці і сушена трава. Торік у мене купили три вінка з колосків. Кожен вінок ексклюзивний, бо не схожий на попередній".

Ціни на композиції від 80 до 350 грн. Вартість залежить від витрат на матеріали і складності роботи.

"Незабаром такі вінки у нас продаватимуть на ялинкових ярмарках поруч з ялинами і соснами, - впевнена флорист. - Останні роки почастішали замовлення на горизонтальні вінки. Такі можна покласти на підвіконні або на столі під час святкової вечері. Найчастіше такі замовлення отримую від готелів і ресторанів. Вінками там декорують номери і столики для гостей. До таких композицій з ялини додаю свічки".

Зараз ви читаєте новину «На різдвяних віночках можна заробити 20 тисяч за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути