пʼятниця, 29 листопада 2013 07:15

Інга Ханг заробляє 120 тисяч гривень на місяць

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.adme.ru
  Німецька родина Штрум за тиждень на продукти витрачає 240,50 євро, це — 2600 гривень. Вони взяли участь у проекті ”Голодна планета” американця Пітера Менцеля. Він сфотографував тижневий запас продуктів середньостатистичних родин у 24 країнах
Німецька родина Штрум за тиждень на продукти витрачає 240,50 євро, це — 2600 гривень. Вони взяли участь у проекті ”Голодна планета” американця Пітера Менцеля. Він сфотографував тижневий запас продуктів середньостатистичних родин у 24 країнах

Киянка 37-річна Інга Ханг дев'ять років тому перебралася до Великої Британії. Працює заступником директора одного з лондонських банків.

— Удома працювала головним бухгалтером у батьковій фірмі. Він займається перевезеннями по Україні, — розповідає Інга. — Потім тато допоміг відкрити кілька магазинів чоловічого одягу. На місяць мала близько 15 тисяч гривень зарплати. На той час це були сумасшедші гроші. Жила з батьками. На автомобіль витрачала щомісяця близько 3 тисяч гривень. Їздила скрізь, навіть у сусідній магазин по хліб. Тричі на тиждень ходила у фітнес-клуб, двічі — у басейн. У вихідні мала процедури у косметолога, масажиста та солярії. На це витрачала ще до 5 тисяч. 3 тисячі гривень із кожної зарплати міняла на долари. Раз на три-чотири місяці їздила в шопінг-тури до Франції чи Польщі. Купувала там речі на розпродажу. В нічні клуби вибиралася не частіше, ніж раз на місяць. Але щотижня влаштовувала посідєлки з подружками.

Із майбутнім чоловіком Паулем Хангом познайомилася у своєму магазині.

— Він був в Україні на діловій зустрічі. Зайшов купити костюм, узяв одразу три. Увечері пішли на каву. Я добре знаю англійську. На першому побаченні вразило, що рахунок оплачували кожен свій. Думала — оце жлоб. Листувалися рік. Їздила знайомитися з його родичами на Різдво. Весілля гуляли в Києві та в Лондоні.

Улаштуватися на роботу допомогли чоловікові родичі. Спочатку працювала у кредитному відділі банку. Через чотири роки очолила його. Потім Інгу підвищили до заступника директора фінустанови.

— Життя у Лондоні дуже дороге, — продовжує. — Заробітки залежать від району. Мінімальна зарплата близько 11,5 тисячі гривень, це після сплати податку. Цих грошей вистачить, щоб винаймати квартиру на околиці й мінімально на харчі. Що вища зарплата, то більший податок. Доходить до 54 відсотків, якщо людина заробляє від 300 тисяч фунтів на рік (майже 4 млн грн. — "ГПУ").

— Банкіри високого рангу, як я, мають близько 3 мільйонів 225 тисяч гривень доходу на рік. Із цієї суми майже мільйон віддаю на сплату податку. Отримую ще бонуси — 13-а зарплата, премії. Буває, перед Різдвом маю дві-три зарплатні одразу. Обов'язкове медстрахування коштує близько 90 тисяч гривень на рік. Після всіх виплат з місячної зарплати залишається близько 120 тисяч гривень. Ми з чоловіком живемо в типовій двокімнатній квартирі. Складаємо гроші на заміський будинок. Для того, щоб узяти іпотеку на 30 років під 4 відсотки річних, маємо сплатити чверть суми. Щомісяця 4 тисячі гривень віддаємо як муніципальний податок. Гроші йдуть на обслуговування житла — це як в Україні жеки, на страховку помешкання.

Інга додає, що висока посада зобов'язує мати автомобіль, дорогий одяг, відвідувати фітнес-центри. Має принаймні раз на тиждень ходити з друзями до ресторану.

— Зараз їжджу "пежо". Тут заведено міняти машину що два роки. На одяг витрачаю понад 6 тисяч гривень щомісяця. З колегами щодня ходжу на ланчі. За сардельку, кашу, рогалик з повидлом, чашку кави з молоком плачу 90 гривень. Двічі на тиждень із чоловіком вечеряємо в ресторані, раз на тиждень ходимо з колегами на так звані дрінки. На розваги та їжу в середньому витрачаю близько 10 тисяч гривень. Треба, щоб із їжі вдома були вівсянка, кілька видів горіхів, родзинки, шоколад, апельсини, сік. Менше їмо м'яса, воно дороге. Переважно купую напівфабрикати. Удома готую лише сніданки, зрідка — вечері. За місяць розходиться практично вся зарплата. Щоб економити, відмовилася від косметолога та масажиста. Великі покупки робимо в кредит. Тут дають споживчі позики під 2–3 відсотки річних. Зараз шукаю путівку на Різдво. Плануємо провести його у Дрездені. Торік їздили у Прагу, теж у кредит. Чоловікову зарплату відкладаємо на перший внесок за будинок. Дітей дозволити собі поки що не можемо.

29,6 відсотка українських родин щомісяця витрачають на продукти понад половину заробітку, за даними загальнонаціонального опитування "Ресорч енд Брендинґ Ґруп".

Джип купила за тисячу доларів

Львів'янка 27-річна Вікторія Веремій два роки жила у США. Працювала прибиральницею, продавцем, барменом. Вела відеоблог про особливості життя в Америці. Торік повернулася до Львова, влаштувалася в компанію з продажу авіаквитків.

– Заробляла від двох до трьох тисяч на місяць. Знімала двокімнатну квартиру за 800 доларів, 100 платила за комунальні послуги, інтернет. Влітку за електрику виходило до 130 доларів, багато тягнуть кондиціонери. На їжу йшло 200-300. В США дорога медицина. Тим, хто часто хворіє, варто купити медичну страховку. Вона коштує 200-500 доларів на місяць. Ціна залежить від віку, фізичного стану клієнта. Моя подруга впала і забила руку. Зробила рентген, виявили тріщину, загіпсували. За це заплатила близько тисячі доларів. Стоматологія – взагалі захмарні ціни. Дешевий одяг, техніка, автомобілі. Усі мають машини, бо відстань від дому до роботи може бути більшою за 50 кілометрів. Я їздила потриманим джипом. Купила за тисячу доларів.

Більшість американців живуть у кредит. Коли отримували зарплату, в мене була готівка, а в колег – ні. Вираховували на сплату кредиту. Для них збирати кілька місяців на плазмовий телевізор чи авто – неприпустимо. Залежні від різних акцій і розпродажів. Якщо економлять, то найперше відмовляються від культурної програми. Але швидше візьмуть ще один кредит і не будуть економити воду чи рідше ходити в перукарню.

Зараз ви читаєте новину «Інга Ханг заробляє 120 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути