понеділок, 16 грудня 2013 10:21

Киянка заробляє 4 тисячі за Новий рік, здаючи квартиру

Киянка заробляє 4 тисячі за Новий рік, здаючи квартиру
Фото: magicwish.ru

Киянка Людмила Савенко четвертий рік здає трикімнатну квартиру біля столичного цирку на новорічну ніч. Сама їде святкувати з батьками на дачу в Борисполі.

"Свою квартиру на проспекті Перемоги здаю уже кілька років поспіль, - розказує Савенко. - Новий рік звикла святкувати з сім'єю, тому їду до батьків на дачу. Торік заробила за три доби 4 тисяч гривень: 2 тисячі за Новорічну ніч і ще по 1 тисячі за першу і останню добу, тобто 31 грудня і 2 січня. Це для мене як 13 зарплата у році".

Перед поселення людей, яким здає свою квартиру, забирає з дому гроші, коштовності та документи.

"Усю техніку залишаю, - говорить киянка. - Не буду ж я наймати авто, аби вивезти з дому пральну і посудомийну машинки. Все одно ті, хто винаймає квартиру, непомітно таку техніку винести не зможуть. Але аби застрахувати себе, беру заставу, права або паспорт винаймача. На цю новорічну ніч уже знайшла квартирантів".

Скільки можна заробити, до чого варто бути готовим, як довірити незнайомим людям своє житло на Новорічну ніч кореспондент Gazeta.ua поцікавився у столичного брокера Лілії Забожчук.

"Не всі готові заробляти на такій екстремальній здачі квартиру в оренду, - розказує Забожчук. - Обіцяти тишу і адекватну поведінку від винаймачів з моєї сторони безглуздо, бо у Новий рік всі навпаки ніби з котушок злітають. Винаймає житло для святкування здебільшого молодь, щоб втекти від батьківської уваги і відповідальності. Після такої оренди, як правило, є збитки. Комусь телевізор чи музичний центр зламають, комусь розіб'ють журнальний столик. У 2009 році одні так розважалися у джакузі на Хрещатику, що затопили сусідів".

Забожчук також здає квартири у центрі столиці. Щоб зекономити на оренді помешкання на Новорічну ніч, радить замовляти його до 15-17 грудня.

"Марно сподіватися зняти квартиру на Новий рік за 400-500 гривень. Менше, ніж 100 доларів, за однокімнатну квартиру я вже запропонувати не можу, - говорить Забожчук. - Ті, хто наважуються здавати своє житло для святкування Нового року, часто вимагають завдатку у розмірі 100-200 доларів. Більшість ставить вимогу, аби житло зняли на 3-4 доби. Тоді перша доба обійдеться у 800 гривень за однокімнатну, а решта - по 400-500".

За словами брокера, трикімнатна у центрі коштуватиме 2-2,5 тис. грн за святкову добу.

"Якщо на Дарниці можна зняти за тисячу гривень двокімнатну, то на Хрещатику навіть однокімнатна коштуватиме від 1200-1500 гривень, - запевняє брокер. - Добова оренда у святкові дні виростає удвічі-втричі".

Зараз ви читаєте новину «Киянка заробляє 4 тисячі за Новий рік, здаючи квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути