понеділок, 28 листопада 2016 09:51

На перетягуванні меблів заробляють 4 тис. грн щотижня
6

Цех з перетягування меблів може приносити щотижня 4-5 тисяч гривень доходу. Про це розповів Олександр Вєрюханов. Він має цех по перетягуванню меблів у Вінниці. Півтора року тому переїхав сюди з Луганська.

"Вкладення у справу становили 2 тисячі гривень. На них купив ручний степлер та таканину, - розповідає. - Перший диван перетягував товаришу на дачі. Потім працював вдома у замовників. Але розумів, що то несерйозно, що треба розвиватися, треба робити цех, закуповувати нормальну техніку".

Чоловік подав документи у громадську організацію "Спільна справа" на грант у 50 тис. грн для придбання техніки.

"Коли отримав гроші, зняв приміщення під цех у невеличкому ангарі. Оренда і комунальні щомісяця обходяться мені у 5 тисяч гривень. На грантові гроші придбали пневматичні пістолети, швейні машинки, - розповідає. - Перші замовлення робив безкоштовно, громадським організаціям, щоб люди приходили туди і бачили нашу роботу. Оригінальна новинка — джинсові меблі. Такі в Європі продаються дуже дорого. Згодом планую запустити цілу лінійку таких."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найбільше мав 2007 року. Тоді став мільйонером"

Олександр офіційно зареєстрував фірму, отримав печатку.

"На перший погляд в цій справі велика конкуренція, насправді це не так. Цей бізнес не потребує освіти, тому тут є чимало неадекватних людей. Я продзвонив багатьох місцевих майстрів. Деякі навіть вітатися забувають, а дехто нетверезий уже в першій половині дня. Як людині довірити свої меблі?, - каже Олександр. - Зараз маю дуже багато замовлень з Вінницької, Хмельницької областей. Запускаю сайт з рекламою, але поки добре працюють рекомендації. Їх ставимо в пріоритет і виконуємо у першу чергу".

Середній чек на перетягування дивану становить 2,5 — 3 тисячі гривень.

" З кожного дивану заробляємо 400-500 гривень. З них швачка має 100-120 гривень прибутку, майстер з перетягування 300-400. Щотижня фірма має 4-5 тисяч доходу, - додає Олександр. Але я поки постійно реінвестую гроші в нову техніку. Також планую розширитись і запустити три лінії нових меблів: лісову, джинсові меблі та окрему серію меблів зі шкіри"

Зараз ви читаєте новину «На перетягуванні меблів заробляють 4 тис. грн щотижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути