вівторок, 16 липня 2013 12:29

На авторських ляльках заробляють до 6 тисяч гривень на місяць
9

Харків'янка Світлана Ревво створює авторських ляльок, ведмедів та ельфів із льону, а також простирадла.

"За фахом я вчителька фізики. Свою першу ляльку пошила двадцять років тому для дочки. Вона мала руде волосся й була до метра ростом. На жаль, лялька не збереглась. Потім я займалась пошиттям та оздобленням молодіжних сумок. Чотири роки тому знайшла в інтернеті інформацію про творчу громаду із Санкт-Петербурга, які шиють авторські ляльки. Познайомилась із ними й спробувала. Відтоді й цим займаюсь", - розповідає жінка.

Робота над лялькою триває від 5 до 10 днів.

"Роблю викрійки із простирадла чи льону. Ляльку набиваю синтепухом. Зшивати важко, бо дуже багато мілких деталей. Опісля готую розчин із клею та міцно завареної кави. Додаю туди корицю, ванільний цукор та інші спеції. Вимочую ляльку декілька годин. Потім кладу їх до печі. Печуться декілька хвилин, тому треба слідкувати за тим, щоб не згоріли. Коли виймаю, то по квартирі запах ароматної випічки. Потім вже акварельними фарбами малюю обличчя, роблю зачіску, аксесуари, шию одяг для ляльки. Мої витвори завжди усміхаються, тому є символами добра", - каже.

За місяць Ревво створює до шести ляльок.

"Коштують вони від 400 до 1600 гривень. Ціна залежить від складності роботи та вміння ляльки рухатись. Роботи замовляють із України, Росії, Норвегії та країн Європи. Передаю їх поїздом або поштою. За місяцю маю до 6 тисяч гривень. Тисяча гривень йде на матеріали. Займала місця у міжнародних конкурсах.

Зараз ви читаєте новину «На авторських ляльках заробляють до 6 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути