вівторок, 01 грудня 2015 15:37

Мінфін пропонує ставку 20% для базових податків та позбавити аграріїв пільг

Мінфін пропонує ставку 20% для базових податків та позбавити аграріїв пільг
Фото: newsradio.com.ua

Міністерство фінансів України пропонує встановити ставки податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску, податку на додану вартість і податку на прибуток на рівні 20%.

Про це йдеться в концепції податкової реформи, оприлюдненої на сайті відомства.

Згідно з проектом, підвищення ставки податку на прибуток з 18% до 20% дасть можливість перераховувати половину платежів на інвестиції та нове обладнання для виробництва.

Кількість платників цього податку зросте з 523,6 тис. до 685,3 тис. за рахунок переходу платників єдиного податку на загальну систему.

Мінфін пропонує не обкладати податком на доходи фізосіб мінімальну зарплату 1378 грн, що передбачена у проекті держбюджету на 2016 рік.

20% ставкою податку на доходи фізосіб обкладатимуть зарплату, що перевищує розмір мінімальної. Кількість платників податку збільшиться з 14,284 млн до 14,343 млн.

Читайте також: Мінфін хоче ввести фіксований податок на розкішне житло

Єдиний соціальний внесок у розмірі 20% буде сплачувати лише роботодавець. Ставку 3,6% для працівника скасують.

Податкову базу для роботодавців розширять з 17 до 25 мінімальних зарплат, або з 20,7 тис. грн до 34,45 тис. грн. Кількість платників ЄСВ не зміниться і становитиме 9,76 млн.

Реформа також передбачає скасування всіх спеціальних ставок і режимів для фармацевтичних і сільськогосподарських компаній. Загальна ставка ПДВ зберігається і становить 20%, по експорту - 0%.

Пропонується обов'язково реєструвати платників податків, річний дохід яких перевищує 2 млн грн. За рахунок цього кількість платників ПДВ зменшиться з 234,1 тис. до 210,3 тис.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін пропонує ставку 20% для базових податків та позбавити аграріїв пільг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути