Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2015 14:49

Мінфін хоче ввести фіксований податок на розкішне житло

Мінфін хоче ввести фіксований податок на розкішне житло
Фото: pravda.com.ua

Міністерство фінансів України пропонує встановити податок у розмірі 25 тис. грн на рік для власників великогабаритного житла.

Про це йдеться в презентації Податкової реформи Мінфіну, опублікованій на сайті відомства.

Передбачається, що квартири площею більш як 300 кв. м і житлові будинки площею понад 500 кв. м будуть обкладатися податком за фіксованою ставкою - 25 тис. грн на рік.

При цьому для об'єктів житлової нерухомості, які мають меншу площу, визначати ставку податку Мінфін пропонує місцевим радам у межах від 0 до 3% від мінімальної заробітної плати за 1 кв. м площі.

Водночас, міністерство пропонує зберегти діючі пільги для власників маленького житла (до 60 кв. м для квартир і 120 кв. м для будинків).

Крім того, міністерство пропонує позбавити податкових пільг власників промислових об'єктів і складських приміщень. Ставка податку для них становитиме до 3% від мінімальної заробітної плати за 1 кв. м площі.

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року набрав чинності новий Податковий кодекс України, згідно з яким податком на нерухомість обкладаються квартири площею понад 60 кв. м і приватні будинки площею понад 120 кв. м. При цьому податок не перевищує 2% від мінімальної зарплати за 1 кв. м на рік.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін хоче ввести фіксований податок на розкішне житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути