пʼятниця, 23 травня 2014 10:30

Кримчани скаржаться на "покращення": ціни ростуть, продукти стали дефіцитом

Кримчани скаржаться на "покращення": ціни ростуть, продукти стали дефіцитом
Фото: "Радіо Свобода"

Дефіцит продуктів та вражаючі шалені ціни – це нові кримські реалії.

У розряд дефіцитних потрапила соняшникова олія, дитячі суміші, каші та памперси. А ціни на харчі та ліки б'ють рекорди, - повідомляє "ТСН"

Підвищені виплати пенсіонерам та бюджетникам виявляються порожнім пшиком, бо ціни на продукти ростуть швидше, ніж пенсії та зарплати. Давно забутий дефіцит та порожні прилавки є настільки вражаючими для нинішнього покоління, що кримці знімають таку дивовижу на відео. Молока, домашнього сиру та сметани більше немає в продажу в супермаркетах Криму.

Від 17 травня кримська влада перестала пускати на півострів молочні продукти з України, вимагаючи дозволу Росспоживнагляду. Молочні відділи миттєво спорожніли. Адже 90 % молочної продукції постачають у Крим саме українські підприємства. Найімовірніше, самопроголошена кримська влада розчищала ринок молокопродуктів для російських виробників. Проте, ті не встигають забезпечити півострів молоком. А те, що завезли, коштує вдвічі дорожче за українське. Учора самопроголошені кримські урядники визнали, що не впорались і потребують ввезення української молочки.

Загалом у кримських супермаркетах останнім часом не встигають змінювати цінники. Люди змітають із прилавків усе, поки не підвищилися ціни. Здорожчав хліб, овочі та мʼясо. Ціна свинячого битка перескочила за сотню гривень. У дефіциті - українські цукерки, соняшникова олія та дитяче харчування. Та навіть порожні прилавки і шалені ціни ще не вивели з ейфорії прихильників Росії в Криму. Проте пенсіонери кажуть, що підвищені російські пенсії за кримськими цінами не встигають.

Утім і стрибку цін самопроголошена кримська влада намагається знайти пояснення без втрати репутації. Мовляв, Крим влився в потужнішу російську економіку і пропонують готуватися до подальшого здорожчання.

 

Зараз ви читаєте новину «Кримчани скаржаться на "покращення": ціни ростуть, продукти стали дефіцитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути