вівторок, 16 вересня 2014 17:19

"Кожне третє оголошення оренди квартир розміщають шахраї" - експерт

"Кожне третє оголошення оренди квартир розміщають шахраї" - експерт

Із серпня попит на оренду бюджетних квартир у Києві виріс удвічі в порівнянні із березнем. Житло за 3-5 тис. грн винаймають за кілька годин після розміщення оголошення в інтернеті.
"Через високий попит на оренду квартир активізувалися шахраї. Кожне третє оголошення розміщають псевдоагентства нерухомості", - розповідає Олександр Рубанов, президент Спілки фахівців із нерухомого майна.
Якщо на фото оголошення гарні сучасний ремонт і житло знаходиться біля центральних станцій метрополітену – це точно шахрайське оголошення.
"Шахраї часто пропонують продати за 300-600 гривень базу власників квартир. Вона насправді фіктивна. Буває, що кажуть під'їхати до них і оформити угоду, віддати їм гроші за перший місяць оренди. А квартиру вони підберуть буцімто протягом тижня. Потім псевдо-ріелтери зникають, а грошей ніхто не повертає".
Інколи шахраї здають недорогу й добре мебльовану квартиру біля метро за 3-3,5 тис. грн. А потім наступного дня приходить псевдовласник і викидає всі речі орендатора на майданчик. Каже, що нікому нічого не здавав.
"Тому потрібно перевіряти документи на власність квартири. Якщо співпрацюєте з ріелтером, то це має робити він. Справжні ріелтори беруть за свої послуги половину від щомісячного платежу за квартиру, після того, як організовують її здачу. Вони мають скласти угоду між власником нерухомості й орендатором. В угоді вказують термін і вартість оренди. Штрафні санкції. Але цей документ не має юридичної сили, на відміну, від договору, завіреного нотаріусом. Подібні угоди завіряють найчастіше при оренді елітної нерухомості, там більше дорогої техніки та й орендатори мають можливість заплатити крім першого й останнього місяця оренди, вартості послуг ріелтора ще й послуги нотаріуса. Це 300-500 грн".

Зараз ви читаєте новину «"Кожне третє оголошення оренди квартир розміщають шахраї" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути