середа, 12 серпня 2015 16:51

Киргизія офіційно ввійшла до Євразійського союзу

Киргизія офіційно ввійшла до Євразійського союзу
Фото: pravda.ru

У середу, 12 серпня, набув чинності договір про приєднання Киргизької Республіки до договору про Євразійський економічний союз.

Про це повідомляє прес-служба Євразійської економічної комісії.

Таким чином, Киргизстан став повноправним членом Союзу поряд з Вірменією, Білоруссю, Казахстаном і Росією.

Як зазначається, 23 грудня 2014 року на засіданні Вищої Євразійської економічної ради було підписано Договір про приєднання Киргизької Республіки до ЄАЕС.

8 травня 2015 року глави держав-членів ЄАЕС підписали два протоколи, що визначають умови та особливості вступу Киргизстану в ЄАЕС.

"Державами-членами Союзу виконані всі внутрішньодержавні процедури, необхідні для вступу договору в силу", - йдеться у повідомленні.

"Вступ до ЄАЕС відкриває для Киргизстану нові перспективи. Знімаються бар'єри на шляху руху товарів, послуг, капіталу і робочої сили. Відкриваються нові інвестиційні можливості та перспективи реалізації великих інфраструктурних проектів, насамперед у сферах енергетики, транспорту та сільського господарства", - повідомляє прес -служба.

Нагадаємо, що Вірменія ввійшла до Євразійського союзу в січні цього року. Однак Єреван буде повноцінно представлений у виконавчих органах ЄАЕС тільки з 2016 року, коли закінчиться термін їх поточних повноважень і вони будуть сформовані заново.

Зараз ви читаєте новину «Киргизія офіційно ввійшла до Євразійського союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути