пʼятниця, 02 січня 2015 10:25

Вірменія стала членом Євразійського економічного союзу

Вірменія стала членом Євразійського економічного союзу
itar-tass

З 2 січня Вірменія стала членом економічного союзу, до якого входять також Росія, Білорусь і Казахстан. Протягом року в організацію повинна вступити також Киргизія.

Єреван буде повноцінно представлений у виконавчих органах ЄАЕС тільки з 2016 року, коли закінчиться термін їх поточних повноважень і вони будуть сформовані заново.

Вірменія буде отримувати 1,13% митних зборів від імпорту товарів на територію ЄАЕС. У зв'язку з цим частка Росії скоротиться з 88% до 86,97%, Казахстану - з 7,3% до 7,25%, Білорусі - з 4,7% до 4,65%. У сфері торгівлі товарами Вірменія отримала право на поступовий перехід до митних тарифів союзу до 2022 року, а до цього країна зможе застосовувати власні митні тарифи на ряд продуктів, включаючи м'ясо, молочну продукцію, фрукти та горіхи.

Документ про приєднання Вірменії до ЄАЕС був підписаний ще в жовтні 2014 року. Сам Євразійський економічний союз, в який входять також Росія, Білорусь і Казахстан, офіційно почав діяти з 1 січня 2015 року. Очікується, що в поточному році до нього приєднається Киргизія. На території країн-учасників ЄАЕС гарантовано вільне переміщення товарів, послуг, капіталів і робочої сили. Крім того, члени спілки мають здійснювати узгоджену економічну політику.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія стала членом Євразійського економічного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути