пʼятниця, 12 жовтня 2012 17:38

Каськів запевнив: планшет - це найкраще, що держава може дати школярам
5

Фото: Фото: Ігор Хомич

Кожен учень в Україні буде забезпечений планшетним комп'ютером.

Про це заявив сьогодні під час XII Міжнародного економічного форуму голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

"Ми розробляємо національний проект "Відкритий світ". Він передбачає систему інтерактивного мультимедійного навчання за принципом "один учень - один комп'ютер". Зверніть увагу, комп'ютер не на клас, не на школу, а кожного школяра ним плануємо забезпечити", - сказав він.

За його словами, до кінця року до цього проекту будуть залучені 500 шкіл по Україні, з них 41 - у Львівській області.

"Кожен школяр отримає планшетний комп'ютер, з допомогою якого він зможе отримати інформацію з будь-якого джерела та на будь-якій мові. Це найкраще, що ми можемо сьогодні дати нашим дітям. Адже незалежно в селі вони, чи в місті, вони будуть конкурентноспроможними", - зазначив Каськів.

Голова держагентства також розповів про національний проект з будівництва сучасних перинатальних центрів "Нове життя".

"Це пологові будинки сучасного покоління, які зменшать смертність дітей в три рази. У Львівській області такий проект будемо реалізовувати уже наступного року. З державного бюджету буде виділено 36 мільйонів гривень", - повідомив Каськів.

Він заявив, що Україна готується у 2014 році подавати заявку на проведення Олімпіади у 2022 році. Для цього у області розробляється проект "Олімпійська надія". Першим завдання якого є побудувати туристичні об'єкти за рахунок інвестиційних коштів.

"Головною метою прийому Олімпіади-2022 у Львові є не сам факт зимових ігор в Україні, а знайомство світу з потенціалом Карпат, з можливістю інвестувати в зимову індустрію туризму. До Олімпіади очікуємо 400 мільйонів євро залучення іноземних інвестицій", - зауважив Каськів.

За словами чиновника, до березня-квітня наступного року Львівщина буде мати завод із переробки сміття.

"В Україні на сьогодні не існує жодного сміттєпереробного заводу, якщо не брати до уваги київську "Енергію", яка переробляє лише 5 відсотків усього сміття. Це не лише означає, що в нас не розвинута індустрія сміття, а й те, що велика частина територій нашої країни просто завалена непотребом. Це масштабна катастрофа. Тому було вирішено негайно створити 11 сміттєпереробних заводів по всій Україні в тому числі і на Львівщині", - повідомив чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Каськів запевнив: планшет - це найкраще, що держава може дати школярам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути