вівторок, 29 жовтня 2013 10:47

Італієць відкрив сирний бізнес у Вінниці. Заробляє по тисячі на день
5

Виготовлення сирів
Фото: Фото: Валентина Мураховська
Виготовлення сирів
Виготовлення сирів
Виготовлення сирів
Виготовлення сирів

Італієць 52-річний Мауріціо Перкуоко з династії сироварів міста Аверса варить у Вінниці фірмові сири. Зараз має 4 види: моцарелу, качокавало, рикоту та качоту.

"Для того щоб розпочати справу, треба мати бажання і навик. Я варив сир із 13 років, добре знаюся на цьому, - російською з італійськими словами говорить Мауріціо. - Не обов'язково одразу варити великі порції сиру. Можна спробувати з малих, але постачати їх до невеличкого ресторану чи магазину. Основне - стабільна якість і чистота на кухні".

Молоко для власної продукції італієць закуповує у селян. Ціна залежить від жирності: від 2,4 гривні/літр до 3,2. З фермерських господарств молоко закуповують по 5,2 грн.

"Найближчим часом плануємо створити власну ферму, бо якість молока від селян дуже погана, - пояснює італієць. - Також хотів би розвести буйволів. Ідеальна бринза - це коли 20% буйволячого молока, решта - коров'яче".

На кілограм бринзи потрібно 10-12 літрів молока. За день на підприємстві виготовляють від 30 до 40 кілограмів сиру, його продають у фірмових магазинах.

"Усі сири купують однаково. Найбільше перед святами чи вихідними. Маємо постійних клієнтів. Але всіх продавців навчаємо перед тим як допустити до торгівлі. Наш сир особливий, бо не містить консервантів, а термін придатності у моцарели всього три дні. Зараз працюємо за принципом: краще щоб був дифіцит сиру, ніж його повернення", - пояснює.

Кілограм моцарели продають по 100 грн, качокавало120, рикоту 35 та качоту 120.

"Хороший сир дешевим бути не може, поки що купують його не багато, за день до 20 кілограмів", - зазначив чоловік.

На кожному магазині підприємець має близько тисячі гривень прибутку на добу. Згодом планує відкрити ще два фірмових магазини.

Зараз ви читаєте новину «Італієць відкрив сирний бізнес у Вінниці. Заробляє по тисячі на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути