четвер, 01 листопада 2012 17:17

Хліб в Україні неминуче подорожчає - експерти

Хліб в Україні неминуче подорожчає - експерти

В Україні будуть підвищені ціни на хліб.

Таку думку сьогодні на прес-конференції заявив заслужений економіст України, колишній міністр економіки Віктор Суслов.

"Було багато виступів в засобах масової інформації представників галузі, які доводили, що виробництво основних видів хліба стало збитковим через зростання цін на зерно. Звісно, вони вимагають підвищення цін. Але представниками виконавчої влади поки не підтверджено, що ціни будуть підвищені. У кінцевому рахунку, потрібно приймати рішення: або знаходити джерела дотацій, або все-таки йти на підвищення цін. Думаю, так чи інакше зростання цін неминуче буде відбуватися", - сказав він.

Його прогноз підтримав керуючий партнер інвестиційної кампанії "Capital Times" Ерік Найман.

"Для зростання цін на хліб є істотний фактор: ціни на пшеницю на зовнішніх ринках виросли. Як можна в ринковій економіці не стримувати підвищення цін при цьому? Крім того, дуже високі ціни на енергоносії. Ціни на хліб напевно будуть підвищуватися, але не думаю, що до якихось позамежних або критичних рівнів. В Україні великий перехідний запас і незважаючи на складні погодні умови цього року врожайність була високою ", - зазначив експерт.

Нагадаємо, голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" Олександр Васильченко заявив, що в листопаді по всій Україні зростуть ціни на хліб.

Пізніше Міністерство аграрної політики та продовольства заявило, що підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба на сьогодні немає.

Зараз ви читаєте новину «Хліб в Україні неминуче подорожчає - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути