вівторок, 30 жовтня 2012 09:35

Підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба немає - Мінагропрод

Підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба немає - Мінагропрод
Мінагропрод: Для забезпечення стабільної ситуації на ринку хліба уряд вживає всіх необхідних заходів. Фото: vorobus.com

Обґрунтованих підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба на сьогодні немає.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

"Для забезпечення стабільної ситуації на ринку хліба уряд вживає всіх необхідних заходів. Зокрема, Аграрний фонд реалізує близько 40 тис. тонн борошна щомісяця для більшості хлібопекарських підприємств країни", - зазначено в повідомленні.

У Мінагрополітики підкреслили, що урожай продовольчого зерна у поточному році становить 15,5 млн тонн, що утричі перевищує споживання. За даними відомства, на хлібопекарські цілі в Україні щороку направляється близько 5 млн тонн продовольчого зерна, з якого виробляється 3,3 млн тонн борошна, з них 2,8 млн тонн - пшеничне.

"Аграрний фонд для забезпечення цінової стабільності на ринку соціальних сортів хліба здійснює реалізацію борошна, виготовленого із зерна державних запасів. Ціни на це борошно є фіксованими до кінця поточного року, що дасть змогу, у разі коливання ринкових цін в деяких регіонах, нівелювати їх тенденцію до зростання", - запевнили у міністерстві.

Відомство зауважило, що на сьогодні договори із постачання борошна укладено із 96 хлібопекарськими підприємствами.

"Загалом щомісячні поставки борошна за договорами із цими підприємствами становлять близько 40 тис. тонн, що дасть змогу повністю забезпечити їх борошном для виробництва соціальних сортів хліба. На сьогодні хлібопекарські підприємства 9 областей віддають перевагу із закупівлі борошна державних запасів. Найбільш активно реалізовується борошно у АР Крим", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Аграрний фонд, щоб підтримати виробників зерна, із розпочав форвардні закупівлі зерна нового урожаю, механізм фінансування яких передбачає 50% оплату від мінімальної інтервенційної ціни при укладанні контракту та 50% від ціни, що склалася на організованому рику після постачання збіжжя.

Нагадаємо, голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" Олександр Васильченко заявив, що у листопаді по всій Україні зростуть ціни на хліб.

/media/video/464095/1_464095.mp4

Зараз ви читаєте новину «Підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба немає - Мінагропрод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути