пʼятниця, 27 лютого 2015 19:10

Гроші МВФ врятують Україну від дефолту - прем'єр

Гроші МВФ врятують Україну від дефолту - прем'єр
Фото: onistrat.net

Гроші, які Україні надасть МВФ, підуть на уникнення дефолту та виконання зовнішніх зобов'язань. Про це в інтерв'ю українським телеканалам повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНН.

"Обсяг нової програми МВФ — 25 млрд доларів: 17,5 млрд дасть МВФ, 7,5 млрд дадуть американці, ЄС, країни "Великої сімки" та донори. Грошей на зарплати, песії та військовий бюджет ніхто не дає. Гроші видаються МВФ та кредиторами виключно на те, щоб Україна не потрапила у дефолт і виконала свої зовнішні зобов'язання", — сказав він.

Нагадаємо, Bloomberg повідомляв, що Міжнародний валютний фонд може не затвердити надання пакету допомоги Україні в 17,5 млрд доларів у разі ескалації конфлікту на Донбасі. Попередньою умовою схвалення програми радою директорів Фонду є прийняття дворічного графіка підвищення енерготарифів для населення з одночасним збільшенням субсидій за рахунок підвищення рентних платежів з нафтогазовидобувних держкомпаній, які отримають право продавати свою продукцію за вищою ціною, внесення поправок до держбюджету-2015, пенсійне та банківське законодавство.

В свою чергу, український уряд очікує, що ці законопроекти Верховна Рада прийме 3 березня.

Зараз ви читаєте новину «Гроші МВФ врятують Україну від дефолту - прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути