середа, 13 лютого 2013 12:54

Грищенко: Уряд вводить європейські стандарти обігу ліків

Грищенко: Уряд вводить європейські стандарти обігу ліків
Костянтин Грищенко. Фото: svit24.net

З 15 лютого 2013 року всі іноземні ліки зможуть потрапляти до України лише за умови їх виробництва згідно з міжнародним стандартом якості GMP. Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів повідомив Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко.

"Стандарти та інструменти, якими керуються європейські країни для захисту здоров'я своїх співвітчизників стають стандартами для українців. Ми впевнені, що наші громадяни повинні мати такі ж права в сфері захисту здоров'я, як і будь-який громадянин Євросоюзу, і такі ж самі за якістю лікарські засоби", - наголосив Віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава запевняє, що ліцензування імпортних ліків - це формальність

При цьому Костянтин Грищенко зауважив, що українські фармацевтичні підприємства вже більше 2 років працюють за цим стандартом. Віце-прем'єр також поінформував, що для отримання сертифікату відповідності стандарту GMP необхідно проводити інспектування підприємств або проводити процедуру підтвердження сертифікату відповідності виробництва вимогам GMP.

З вересня 2011 р., за словами Грищенка, було проведено більше 100 інспекцій іноземних виробників на відповідність вимогам GMP і у половині випадків у видачі сертифіката GMP за результатами інспектування було відмовлено через виявлення критичних порушень.

"Таким чином, українською владою поставлений надійний бар'єр для доступу на український ринок препаратів, що представляють загрозу здоров'ю і життю пацієнтів. Відтак, всього через кілька днів, з 15 лютого, на український ринок будуть ввозитися ліки, вироблені в таких же жорстких умовах, як і ліки, які вживають жителі інших країн – в першу чергу країн Європейського Союзу", - підкреслив Грищенко.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко: Уряд вводить європейські стандарти обігу ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути