понеділок, 11 лютого 2013 22:15

Медична реформа виявилася провалом - профспілка медпрацівників

Медична реформа виявилася провалом - профспілка медпрацівників
Фото: dniprograd.org

Ситуація з медициною в Україні катастрофічна. І цю катастрофу посилює медична реформа. Про це на прес-конференції заявив голова Вільної профспілки медичних працівників Олег Панасенко.

"У нас іноді виникає думка, що мета медичної реформи - це скорочення населення України, зачистка території. Наприклад, ми маємо більше випадків материнської смертності. Раніше це були поодинокі випадки, а за 2011 рік їх стало 87. Це тому, що скорочують пологові будинки. Наприклад, у Дніпропетровській області вже скорочено 14 пологових будинків. Планується скоротити ще 6. Про яку наближеність медичної допомоги може йти мова? Породілля не встигають довести нашими застарілими автомобілями по битих шляхах", - сказав лікар.

На його думку, закон "Про екстрену медичну допомогу" допоміг лише сконцентрувати кошти поблизу обласних центрів, де роздувається штаб диспетчерів і працівників медпрацівників. Замість того, щоб на місті забезпечити тих, хто рятує життя, новим санітарним автотранспортом, медичним обладнанням, препаратами, медичну допомогу віддаляють від населення.

"Ми маємо на 70 відсотків застарілий автомобільний парк швидкої допомоги. Дніпропетровськ отримав 22 нових автомобілі швидкої допомоги, а потрібно 66. Часто не вистачає грошей на бензин, зимову гуму. І таке можна зустріти по всій Україні", - сказав Панасенко.

Він підкреслив, що потрібно зупинити закриття лікувальних закладів під виглядом оптимізації. А також потрібно прийняття закону про загальнодержавну страхову медицину. Це буде одним із засобів того, як підвищити зарплату лікарям і допомогти населенню отримати необхідні ліки. Адже зараз сучасна медицина тримається на людях пенсійного віку і на поодиноких патріотах від медицини, яким небайдуже страждання ближнього.

Зараз ви читаєте новину «Медична реформа виявилася провалом - профспілка медпрацівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути