пʼятниця, 04 вересня 2015 05:58

Єврокомісія і РФ 11 вересня можуть домовитися про постачання газу в Україну

Єврокомісія і РФ 11 вересня можуть домовитися про постачання газу в Україну
Фото: zn.ua

Міністр енергетики РФ Олександр Новак підтвердив свою зустріч з віце-президентом Єврокомісії з энергосоюзу Марошем Шефчовичем 11 вересня, про яку раніше повідомляла європейська сторона, передає РІА "Новини".

"Будемо обговорювати постачання газу в Україну, енергодіалог (між РФ і ЄС, – ред.) і розвиток газотранспортної інфраструктури", – сказав Новак в п'ятницю, 4 вересня.

Представник Міненерго РФ пояснила в свою чергу, що зустріч пройде у Відні в двосторонньому форматі. Раніше представники Міненерго України не виключали, що 11 вересня може пройти тристороння зустріч щодо газу.

Після чергових безрезультатних тристоронніх газових переговорів 30 червня Україна призупинила закупівлю газу у РФ до узгодження умов постачання, і зараз отримує газ тільки за реверсом з Європи. При цьому Україна активно шукає кошти для закупівлі необхідного обсягу газу і закачування його в ПСГ до осінньо-зимового сезону. Країні необхідно накопичити в своїх ПСГ близько 19 млрд куб. м.

Раніше повідомлялося, що у "Газпромі" заговорили про зниження ціни на газ для України.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія і РФ 11 вересня можуть домовитися про постачання газу в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути