середа, 28 вересня 2016 12:19

Експерт спрогнозував ціну гречки

Експерт спрогнозував ціну гречки

Ціну кілограма гречаних крупів потрібно знизити до 16-20 грн, спрогнозував директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Про це він написав у Facebook.

"Середня ціна гречки за даними Держстату - 28,14 грн/кг. Вона продовжує дешевшати на 4,50 грн щомісяця і повинна знизитися до 16-20 грн/кг", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, які продукти подорожчали найбільше

Олексій Дорошенко зазначив, що Асоціація постачальників торговельних мереж отримала відповідь на звернення, у якому заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська повідомляє, що товариство "Аграрний фонд" активізувало роботу щодо формування запасів гречаних крупів урожаю 2016-го.

"Оскільки "Аграрний фонд" сьогодні - це державно-приватне партнерство, є висока ймовірність того, що гречку закладуть у резерви", - зауважив експерт.

Він також повідомив, що на оптовому ринку "Столичний" продають мішками гречку, вирощену в Київській області, по 21 грн/кг. Упаковані по кілограму крупи коштують 23 грн/кг, а 10 кг відпускають по 22 грн/кг.

Нагадаємо, валовий збір гречки за уточненими даними в Україні прогнозують на рівні 174 тис. т, що на 36% більше, ніж минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував ціну гречки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути