вівторок, 27 вересня 2016 12:27

Експерт розповів, які продукти подорожчали найбільше

Експерт розповів, які продукти подорожчали найбільше

У вересні почала дорожчати майже половина соціальних продуктів харчування: овочі, м'ясо, сало, молокопродукти.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"У процентному значенні швидше за всіх дорожчали овочі: капуста на 4 відсотки і буряк на 3 відсотки. Це становило 15 копійок та 10 копійок за кілограм відповідно. А ось курятина і сало додали серйозніше: 80 копійок та 40 копійок. Молоко подорожчало на 20 копійок за літр, сметана на 40 копійок, масло на 1,50 гривні за кілограм. Трохи додав у ціні цукор - 20 копійок за кілограм і яйця - 40 копійок за десяток", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три причини здешевлення гречки

Експерт зазначив, що цибуля, морква і гречка подешевшали.

"Зниження вартості моркви на 5 копійок або цибулі на 20 копійок за кілограм не компенсують подорожчання решти продуктового кошика. Ну а гречка знову знизилася на свої звичні 1,50 гривні за десять днів", - зауважив Дорошенко.

Він додав, що прогнозованого деякими експертами 20-процентного подорожчання хліба у вересні не відбулося. На думку Дорошенка, хліб подорожчає на 1%.

В Асоціації постачальників торговельних мереж прогнозують здорожчання м'яса, оскільки в світі збільшуються ціни на цей продукт. Але воно не буде значним - близько 1%. Продовжить зростати в ціні молочна продукція - вона може додати близько 1%. Але припускають, що молоко, сметана, сир і твердий сир можуть подорожчати значно більше. Овочі дорожчатимуть - і можуть зрости на 2%. Хліб, макарони і борошно зберігатимуть цінову стабільність, але не надовго. Яйця, ймовірно, додадуть 30 коп. за десяток.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, які продукти подорожчали найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути