четвер, 05 вересня 2013 15:36

Експерт розповів, що Україна може запропонувати економіці ЄС

Експерт розповів, що Україна може запропонувати економіці ЄС
Фото: obozrevatel.com

Конкурентними перевагами України серед країн Євросоюзу, з яким може бути підписана угода про асоціацію, є, серед іншого, земля, географічне положення та великий внутрішній ринок.

Таку думку висловив експерт Українського інституту публічної політики Ігор Шевляков у ефірі Першого ділового каналу.

"Чіткої ролі Україна поки не має, але володіє низкою переваг. Це і земля, і географічне положення для транспорту і логістики, і великий внутрішній ринок, і велика кількість робочої сили, яка коштує значно дешевше, ніж в Європі. Тому є сподівання, що європейський бізнес прийде сюди і відкриє тут виробництво. Але для цього доведеться здійснити реформи, які вимагаються в угоді про асоціацію", - сказав Шевляков.

За його словами, угода про асоціацію дає потенціал для поліпшення економічної ситуації у довгостроковій перспективі, а не короткостроковий виграш.

"Можна сподіватися, що Європа зацікавлена у тому, щоби в Україні економічних проблем було менше. Можливо, тоді ЄС матиме більше мотивації, щоб підтримати нас, а не лише ставити умови, тиснути. Але гарантій немає жодних", - зазначив Шевляков.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ повідомили, що Митний союз планує з 1 листопада 2013 року вжити заходів щодо посилення захисту свого внутрішнього ринку.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що Україна може запропонувати економіці ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути