пʼятниця, 11 березня 2016 15:24

Експерт розповів, кому навесні найлегше знайти роботу

Експерт розповів, кому навесні найлегше знайти роботу
www.youtube.com

Навесні шукають фахівців агропромислові холдинги і будівельні компанії. Про це Gazeta.ua розповіла Ольга Орос, експерт рекрутингової компанії "Рекрут Альянс".

Навесні активізуються як фермерські господарства, так і дотичні до них - трейдерські компанії, дистриб'ютори сільськогосподарської техніки та запчастин.

"Відтак, найбільш затребувані – агрономи, спеціалісти з тваринництва і птахівництва, менеджери з продажів засобів захисту рослин, кормових добавок, насіння, менеджери з продажу сільськогосподарської техніки і запчастин. Також зазвичай активізується сфера будівництва. Сюди потрібні керіники проектів, інженери, архітектори і робочий персонал", – говорить експерт.

У невеликих компаніях менеджерам з продажу обіцяють 5-6 тис. грн та відсотки з продажу, у більших агрохолдингах - 10 тис. грн та премії, а в інозмених компаніях фахівців з продажів приваблюють зарплатами у 15-20 тис. грн та додатковими надбавками. У будівництві на ринку праці останні два роки тривав спад, зараз же галузь незначно пожвавлюється у Києві, Одесі та Львові.

"Наприклад, у нас відкриті вакансії регіональних менеджерів з продажів ветпрепаратів, засобів захисту рослин, запчастин та техніки. Щоправда, деякі компанії - імпортери ветпрепаратів, кормових добавок, насіння та іншої продукції зараз провели скорочення штату. Це зумовлено падінням продажів", – уточнює рекрутер.

Крім того, вже навесні сезонно активізуються компанії-трейдери.

"Нові працівники їм потрібні, правда, пізніше - влітку і на осінь, але спеціалістів з ексторту починають шукати з весни", – коментує Ольга Орос.

З молодими кадрами в аграрній галузі ситуація складна. Кращі фахівці їдуть закордон, а ті, що лишаються в Україні, рідко показують високу ефективність роботи, відзначає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, кому навесні найлегше знайти роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути