четвер, 27 жовтня 2011 21:06

Експерт: Не отримаємо гроші МВФ - країні стане ще гірше

Експерт: Не отримаємо гроші МВФ - країні стане ще гірше

Припинення програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) призведе до низки негативних наслідків.

Таку думку висловив незалежний економічний експерт Віктор Суслов в ефірі Українського радіо.

"Якщо програма не буде продовжена і кредити не будуть надані, то це спричинить за собою наростання проблем у відносинах з іншими кредиторами та іноземними інвесторами. Це призведе до погіршення кредитного рейтингу України", - сказав він.

"Те, що вже майже рік програма співпраці з МВФ не виконується, різко негативно позначилося на становищі Україні в світі. Наприклад, кредитно-дефолтні свопи, тобто ймовірність дефолту в Україні, порівняно з весною цього року в даний час майже подвоїлася, за оцінками рейтингових агентств. Багато інвесторів вийшли з ринку боргових зобов'язань України. Відповідно, у нас підвищується вартість нових запозичень", - додав Суслов.

За його словами, з МВФ потрібно або взагалі не співпрацювати, справляючись самостійно, або старанно виконувати всі зобов'язання.

"Треба врахувати один момент: в 2010 році, коли підписувалася співпраця з МВФ, ніхто особливо не замислювався, що 2012 - рік виборів до парламенту. А в цих умовах підвищувати тарифи на газ та житлово-комунальні послуги - значить втратити частину виборців", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Не отримаємо гроші МВФ - країні стане ще гірше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути